- - -
Проблемы с игрой,вопросы по настройке
ivaforum.ru - форум о Call of Duty > Modern Warfare 2 > Modern Warfare 2
ZombIlI
вот ещё полезная инфа:


Цитата
MW2 claims I have strict NAT. I have forwarded the following ports

UDP 1500
UDP 3005
UDP 3101
UDP 28960

UDP 27000 to 27015 inclusive
UDP 27015 to 27030 inclusive
TCP 27014 to 27050 inclusive

checked they are indeed open using a port checking tool, UPnP is enabled, firewalls are off. Still it claims strict NAT.
ZombIlI
как запустите один раз мультиплеер не забудте в конфиг потом залезть и проставить
seta com_maxfps "125" (по умолчанию гораздо меньше)
seta drawLagometer "1" (FPS пока не показывает, а лагометр показывает)
остальное по вкусу )

b0gdan0v
com_maxfps 250 a to i 333 :-D

а лучше забить на это уг :)
b0gdan0v
вообщем купил я себе дискочег, установил, все правильно, обновил все, дрова директ, игру, переставил игру, перезагрузил комп, но все равно при запускек выходит картинка с ораньжевым фоном и все, игра дальше не запускается; лицензия, системок хватает, памяти на компе тоже.
IVA
Цитата(b0gdan0v @ 14.11.2009, 17:55) *
вообщем купил я себе дискочег, установил, все правильно, обновил все, дрова директ, игру, переставил игру, перезагрузил комп, но все равно при запускек выходит картинка с ораньжевым фоном и все, игра дальше не запускается; лицензия, системок хватает, памяти на компе тоже.


Богданыч, на тебя персональный бан поставили в КоД-6 3d_11.gif , что бы не пугал не опытный народ своими "читами" 3d_11.gif 3d_11.gif 3d_11.gif

P.S. Игру пока не прикупил, т.ч. ничего подсказать не могу.
b0gdan0v
Спасибо, но мну уже Реактор помог, за что ему огромное спасибо )))
ZombIlI
Цитата
DimaRio -- А как включить этот UPnP?



В панеле задач (там где часики) жмешь на иконку сетевого соединения, далее Свойства, далее в открывшимся окне закладка Дополнительно, в графе Общий доступ к подключению к интернету ставишь галку -> Разрешить другим пользователям сети ......бла-бла-бла.., далее жми Параметры и выбирай в списке UPnP. Порты я проставил
UDP 1500
UDP 3005
UDP 3101
UDP 28960
(пришлось правила ручками добавлять, имеющихся в дефолте нехватило) (в некоторых местах пишут что достаточно одного 28960)

(все эти действия делаешь при включенном интернете,затем перезапускаешь интернет соединение и изменения вступают в силу.)
Если у тебя ещё и роутер стоит, то в самом роутере должна быть включена поддержка UPnP.
По идее , после всех этих шаманских действий, что-то должно заработать.


Последние раскопки: какие порты надо разрешить\открыть
Это порты для самого Steam сервиса:
TCP 443
TCP 5223
UDP 3478
UDP 3479
UDP 3658
Это для самой игры:
TCP/UDP 28960

IP компа должен быть статичный (т.е. чтоб ваш внешний IP был всегда одинаковый)
Ещё настройки производяться в закладке web интерфейса роутера под названием Virtual Server у кого нет роутера просно нафиг отключите брендмауэр и пошукайте ваш антивирусник он тоже может отбивать запросы.
ZombIlI
При переустановке винды, дабы сохранить свои достижения, скопируй папку Players, а потом замени ею свежеустановленную игрою дефолтную папку.
проверенно (с) TurA$$
ZombIlI
Цитата
(12.12.2009, 21:17) b0gdan0v -- Чет не могу пройти игру до конца, после миссию на лодке вылетает :( ни-кто не значет, что делать?


Вариант первый :
Топай в настройки графики и там ставь "Размер карт бликов" на Выс, если до этого было Экстра. Вообще, везде где Экстра поменяй на Выс.

Вариант второй:
Зайди в steam/мои игры/ правой кнопкой мыши на Call of Duty: Modern Warfare 2/свойства/локальные файлы/проверить целостность кэша...

Вариант третий:
Попробуй поставить последние дрова, ухудшить графику совсем, запустить игру в оконном режиме, увеличить выделяемую виртуальную память

Дерзай!
TurASS
что совсем глючить игра стала... скорее дрова или ДХ.
Сначала в игре начинает моргать оружие черным, некотрые изображения тоже в черные квадраты превращаются.
Потом начинает тормозить игра (слайд шоу). Потом вылетает или зависает вообще.

Сто за шляпа?
ZombIlI
Цитата(TurASS @ 15.12.2009, 18:25) *
что совсем глючить игра стала... скорее дрова или ДХ.
Сначала в игре начинает моргать оружие черным, некотрые изображения тоже в черные квадраты превращаются.
Потом начинает тормозить игра (слайд шоу). Потом вылетает или зависает вообще.

Сто за шляпа?



Дрова тут не причём. Это памяти не хватает. Тебе как и Богданычу нужно поменять "Размер карт бликов" на Выс, если до этого было Экстра. И если не исчезнет такая фигня, то ухудшить графику, выгрузить по возможности лишние процессы из оперативной памяти , что бы игре было побольше места и вернуть разрешение экрана 1024х768, 32 bit True Color :) И больше не выпендриваться с крутыми настройками ))) игра этого не любит . На крайняк играть в оконном режиме.
ZombIlI
List of Known CoD MW2 errors and solutions/workarounds

Problem #1 : Call of Duty Modern warfare 2 “Steam - Error This game is currently unavailable.
Please try again at another time.” and ‘Steam Error - 55′
Solution : Restart Steam. If that doesnt fix it restart your computer
credits:

Problem #2 : Call of Duty Modern Warfare 2 Crashing to desktop at startup/launch
Solution :
# Set your desktop to a resolution of 1024×768, 32 bit True Color.
For Windows XP
1) Right-click on your desktop and select Properties.
2) Click the Settings tab.
3) Set your screen area to 1024×768.
4) Set the colors to Highest (32 bit).
5) Click Apply and OK.
For Windows Vista\Windows 7
1) Right-click on your desktop and select Personalize.
2) Click on Display Settings
3) Set the resolution slider to 1024X768
4) Set the colors to Highest (32 bit).
5) Click Apply and OK.
# All background applications should be shut down prior to running the game.
1) Go to the Start bar and select Run. (If you are on Vista or Windows 7, hit the Windows key and the R key at the same time)
2) In the Run window, type in msconfig and hit enter.
3) Once the utility comes up, go to the Startup tab and hit the Disable All button.
4) Next go to the Services tab and check the “Hide All Microsoft Services” checkbox and then hit the Disable All button.
5) Hit the OK button and close the utility, and restart your computer when prompted to.

Problem #3 : Call of Duty 4 Modern Warfare 2 Crashing / Freezing ingame
Solution #1 : just disable Steam community in-game.
credits: icc
Solution #2 : just go in Steam\SteamApps\common\call of duty modern warfare 2\Redist\DirectX and run DXSETUP.
credits: Fulger
Solution #3 :

# Set your desktop to a resolution of 1024×768, 32 bit True Color.
For Windows XP
1) Right-click on your desktop and select Properties.
2) Click the Settings tab.
3) Set your screen area to 1024×768.
4) Set the colors to Highest (32 bit).
5) Click Apply and OK.
For Windows Vista\Windows 7
1) Right-click on your desktop and select Personalize.
2) Click on Display Settings
3) Set the resolution slider to 1024X768
4) Set the colors to Highest (32 bit).
5) Click Apply and OK.
# All background applications should be shut down prior to running the game.
1) Go to the Start bar and select Run. (If you are on Vista or Windows 7, hit the Windows key and the R key at the same time)
2) In the Run window, type in msconfig and hit enter.
3) Once the utility comes up, go to the Startup tab and hit the Disable All button.
4) Next go to the Services tab and check the “Hide All Microsoft Services” checkbox and then hit the Disable All button.
5) Hit the OK button and close the utility, and restart your computer when prompted to.
# Turn your sound acceleration down for Windows XP
1) Click the Start button > Settings > Control Panel.
2) Double-click the Sounds and Audio Devices icon.
3) Click the Volume tab.
4) Under Speaker settings, click the Advanced button.
5) Click the Performance tab.
6) Reduce the Hardware acceleration to Basic, the 2nd notch from the left.
7) Click Apply and then OK 2 times. Run the game now. Don’t forget to turn the acceleration back up to restore the high-end features for your sound card when using other applications.

Problem #4 : Modern Warfare 2 sound skipping/stuttering in cutscenes/intro/ingame
Solution : Turndown direct sound acceleration

# Turn your sound acceleration down for Windows XP
1) Click the Start button > Settings > Control Panel.
2) Double-click the Sounds and Audio Devices icon.
3) Click the Volume tab.
4) Under Speaker settings, click the Advanced button.
5) Click the Performance tab.
6) Reduce the Hardware acceleration to Basic, the 2nd notch from the left.
7) Click Apply and then OK 2 times. Run the game now. Don’t forget to turn the acceleration back up to restore the high-end features for your sound card when using other applications.

Problem #5 : Call of Duty Modern Warfare 2 IW4SP.EXE error / “No IW4SP.EXE error”
Solution : In the game list in steam, right click on the Call of Duty Modern Warfare 2 then click “Verify Game Cache”

Problem #6 :Modern Warfare 2 Text and Texture problems / distorted
Solution :
If you are having problem with blury text (you can’t read anything) do this!!

First update graphic drivers (even if there isn’t new/updated drivers download current version and install it again)
Than go to this site and download this codec.
http://www.majorgeeks.com/Win7codecs_d5959.html
Restart your computer and try the game

Problem #7 : Modern Warfare 2 Install error “Failed to run install script” (common on Modern Warfare 2 error on Windows 7)
Solution :Start -> my computer -> right click dvd drive -> explore -> right click on setup.exe -> run as administrator
credits: Vinny
Solution

1. Launch STEAM and click the ‘My Game’ Tab.
2. Right click on Empire: Total War and click ‘Delete local content’. The non-installed information will appear next to the game.
3. Insert Disk 1 into your DVD drive and close Steam (File, Exit).
4. From the Windows Desktop, click on the Start Button, (XP) click Run (Vista) type Run into the Start Search box and choose Run from the list.
In the window Run box enter the following:
c:\program files\steam\steam.exe -install E:
- If your CD/DVD drive is not E: please change it accordingly.
- If Steam is not installed within c:\program files\steam, change the path accordingly.
5. Press OK, Steam should now start the installation from the Disk 1 and will ask for Disk 2 a bit later on.
6. At the end of the installation process, Steam will connect on Internet to download a small update which should take no more than few minutes.

Problem #8 : How to Backup saved games and profiles for Modern Warfare 2 (Call of Duty)
Solution :

If you are having trouble with the Game or you have to format your PC and don’t know if your Savegame is still there after reinstalling Modern Warfare 2, here is the solution:
Just go into the Modern Warfare 2 folder:
D:\Steam\steamapps\common\call of duty modern warfare 2
and just mack a Backup from the folder named “players”
Thats the whole savegame from the Singleplayer.

Problem #9 : Modern Warfare disk 2 cannot be read
Note : Many review companies have been stating that the second disc (which apparently contained bonus content) will not run in most drives.

Problem #10 :How to enable console for Modern Warfare 2
Note : Modern Warfare 2 does not have a console terminal… sucks (поправка, вроде консоль уже разблокировали, у меня этот патч правда не сработал :( . )

Problem #11 : Modern Warfare 2 error Create2DTexture(3_cursor3, 64, 64, 0, 861165636) failed:
8876086c = Invalid call
Solution : In the steam game menu, Right-click the game, go to properties, click the “Local Files” tab, and verify.

Problem #12 : Modern Warfare 2 error “code_post_gfx_mp.ff failed to load:
Solution : Reinstall the game, or verify the game cache in stead (check solution to problem #11)

Problem #13 : Call of Duty Modern Warfare 2 locks up and need to reboot to recover
Solution : i reinstalled punkbuster and i have not had any problems

Problem #14 : MW2 error “Could not find zone ‘localized_common_mp.ff’ error”
Solution : Right click on the game in Steam > Properties > Local Files > Verify Local Cache

Problem #15 : Modern Warfare 2 Zone bug. (or if you can’t tell it’s the error sound and black screen).
Solution : You can first try verifying game files under the game properties from My Games tab in steam. This found a bad file and “replaced” it without really replacing it.
Go to Steam/steamapps/common/modern warfare/zone/ and delete the .ff causing the problem. Then reverify. This will really download a new version and decrypt it. Everything should run fine.

Problem #16 : Modern Warfare 2 DirectX audio problem on Windows 7 Pro (64 bit) Error says “C:\Windows\system32\XAudio2_1.dll is either not designed to run on Windows or it contains an error. etc…” that comes up on install (fatal) AND at program launch (not fatal).
Solution :

Workaround for Installing (found elsewhere online)
1 - install Steam if you don’t already have it
2 - exit steam (File > Exit)
3 - in a run box (windows key + r) type the following:
“C:\Program Files (x86)\Steam\Steam.exe” -install D:
Include the quotes and change ‘D:’ to be your DVD drive if you have to
Workaround for running once installed
1 - the game will run after steam tries and fails to install DirectX again… probably because you’ve already got DX11 installed. It’s just a PITMFA having to wait.

Problem #17 : Modern Warfare 2 error message “ran out of memory”
Solution : changing the “Texture Quality” to “Automatic”.

Problem #18 : Post Your error at the comment box below if you are experiencing errors that are not listed here
Solution : Help out and post solutions to Modern Warfare 2 errors at the comment box below if you know one

ZombIlI
Выжимки из чатика.
... тут....
чтоб легко можно было отфутболивать сюда неофитов )))


Цитата
TurASS --из за чего может вылетать ошибка directx??? захожу в игру поиграю выхожу, пытаюсь зайти снова, все. Ошибка. DX стоит августа этого года игра код мв 2 винда хр сп3. Видео дрова последние


ZombIlI --попробуй следущее: выстави разрешение рабочего стола 1024х768, 32 bit True Color
потом зайди сюда Steam\SteamApps\common\call of duty modern warfare 2\Redist\DirectX и запусти DXSETUP.exe

TurASS --я поставил видео разрешение 1024 768 переустановил ДиректХ и поставил обратно на 1400-900
и вроде все оке, но ПОЧЕМУУУУ???

ZombIlI --)))) Це великое Шаманство цифровой эпохи!
запомни это заклинание , великая мощща в нём сокрыта )))))
.
IPB NULL RU